• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending in België & NL         

  • Green & Clean Brandhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Bewaartips brandhout

En… Stapelen maar!

Uw brandhout kopen in de zomer is niet alleen voordeliger, maar geeft ook een sfeervolle uitstraling aan uw tuin. Door op de juiste manier te stapelen en te kiezen voor een tijdloze houtopslag, kunt u uw brandhout lang bewaren én ziet het er ook nog eens erg mooi uit! 

Droog brandhout

Het hoogste rendement wordt uit brandhout gehaald wanneer het hout goed droog is. Hierbij is een vochtpercentage van 15%, maximaal 20%, goed. Zit er meer vocht in het hout? Dan gaat dit ten koste van de warmte die het brandhout afgeeft. Wanneer u ovengedroogd brandhout koopt dan is het brandhout direct gebruiksklaar. Brandhout dat droog is zal geen water meer opnemen en kan dus prima buiten bewaard worden. Kies echter wel voor de ‘droge’ kant van uw woning, oftewel de Noord-Oost of Zuid-Oost kant. Ook is het belangrijk dat er wind door het brandhout kan waaien, zo blijft de kwaliteit van het hout langer behouden!Natuurlijk gedroogd brandhout

Zelf hout gehakt of ‘nat’ brandhout aangeschaft? Zorg er dan voor dat het brandhout goed gezaagd en gekloofd is. Hierdoor wordt het oppervlakte waaruit water kan verdampen vergroot en is er een groter contactoppervlakte met de lucht, waardoor het vocht gemakkelijker aan de omgeving wordt afgegeven. Op zoek naar aanmaakhout? Bekijk dan de aanmaakhout pagina.

 

 Goed droog en proper brandhout
 Meerpalletkorting
Uitstekende service
 Spaarpunten