• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending in België & NL         

  • Green & Clean Brandhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

De haard aansteken | Zwitserse methode | Gemakkelijk | Proper | Weinig rook

De haard aansteken op de juiste manier spaart het milieu

Een vuurtje stoken is van alle tijden. Dit vuurtje op de juiste manier aansteken daar gaat het nog weleens mis. De makkelijkste manier is niet altijd de meest verantwoorde manier. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de rookontwikkeling als u uw kachel of haard gaat aansteken. Deze rookontwikkeling is namelijk minder wenselijk voor het milieu en slecht voor uw rookkanaal. Wilt u op een goede manier uw haard aansteken dan is het verstandig om rekening te houden met de volgende tips:De haard aansteken hoe kan ik dat doen?

Dat doet u met de Zwitserse methode. Deze methode van aansteken werkt altijd (gebruik altijd droog brandhout) is goed voor zowel het milieu als uw rookkanaal. Wist u dat u per stookbeurt zeker 50% uitstoot kunt verminderen als u uw haard of kachel op de juiste manier aansteekt? Lees hieronder hoe u te werk moet gaan.


Ga als volgt te werk: start met blokken brandhout

Plaats 2 tot 4 blokken droog brandhout (bij voorkeur ovengedroogd) in uw haard of houtkachel. Leg hierboven een aantal aanmaakhoutjes en plaats daartussen aanmaakblokjes (2x2 is voldoende). Het meest effectief werkt het als u uw aanmaakhoutjes kruislings plaatst. U kunt aanmaakhout en aanmaakblokjes eenvoudig samen met uw pallet brandhout bij ons mee bestellen.


Het aansteken van aanmaakblokjes

Steek vervolgens de aanmaakblokjes met een lucifer of aansteker aan. De aanmaakblokjes zullen ontbranden en daardoor de aanmaakhoutjes verhitten waardoor deze ook gaan branden. De brandende aanmaakhoutjes zullen geleidelijk gaan zorgen voor een goede opwarming van uw haard en rookkanaal zodat een goede trek ontstaat.


Verhit van boven

De houtblokken zullen hierdoor van bovenaf verhit worden waardoor ze geleidelijk vlam vatten en er minder rookontwikkeling ontstaat. Er is hierdoor al gelijk sprake van een goede verbranding, doordat de hitte niet vanaf de onderkant langs de koude blokken word geleid. Daardoor is er vanaf het begin een goede verbranding en dus een minimale rookontwikkeling wat uiteraard weer gunstig is voor uw rookkanaal en voor het milieu. Zo heeft u binnen een kwartier een goed werkende haard of houtkachel.


Voordelen Zwitserse methode

Uw haard aansteken kan u op deze manier zelfs 50% uitstoot van rook en fijn stof schelen. Bij de meeste moderne houtkachels kan het zelfs zo zijn dat er helemaal geen sprake meer is van overlast. 


brandhout informatieBestel hier uw ovengedroogde brandhout en stook schoon en veilig.

 

 Goed droog en proper brandhout
 Meerpalletkorting
Uitstekende service
 Spaarpunten