• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending in België & NL         

  • Green & Clean Brandhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Brandhout.com nieuws & updates

Turbulent Brandhout seizoen, een update

Brandhoutprijzen zijn gedurende de laatste maanden explosief gestegen en omdat we aan de kwaliteit geen concessies willen doen zijn een heel aantal producten helaas uitverkocht. De laatste weken lijkt de markt zich voorzichtig te stabiliseren, echter wat het vervolg gaat zijn is van de volgende onvoorspelbare factoren afhankelijk. Lees de hele update.


Grote tekorten brandhout verwacht

Grote tekorten brandhout verwacht, ons advies; bestel op tijd uw brandhout. Als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende sancties zijn grote delen van de brandhoutaanvoer verstoord.


Nieuws en Tips voor het Gebruik van Brandhout

Op deze pagina vind je het laatste nieuws en waardevolle tips met betrekking tot het gebruik van brandhout. Leer meer over de juiste houtsoorten om te gebruiken in je haard of kachel. Ontdek hoe je een efficiënt en langdurig vuur kunt creëren, welke technieken je kunt toepassen om je brandhout optimaal te laten verbranden en hoe je het beste kunt omgaan met de as en het onderhoud van je haard. Daarnaast bieden we handige tips en trucs om veiligheid en duurzaamheid te waarborgen, zodat je volop kunt genieten van de warmte en sfeer die brandhout biedt.


Seizoenstrends in Brandhout

Ontdek de nieuwste seizoenstrends op het gebied van brandhout. We bespreken welke houtsoorten populair zijn in verschillende seizoenen en waarom. Leer hoe je brandhout kunt opslaan en prepareren voor het komende seizoen, zodat je altijd hoogwaardig en goed gedroogd brandhout hebt om te gebruiken. Daarnaast delen we interessante ontwikkelingen in de wereld van brandhout, zoals duurzame oogstmethoden, innovatieve verbrandingstechnieken en milieuvriendelijke brandhoutalternatieven. Blijf op de hoogte van de laatste trends en maak weloverwogen keuzes voor je haardhout, zodat je optimaal kunt genieten van warmte, gezelligheid en een lagere milieubelasting.


Expertadvies en Informatie over Brandhout

Hier vind je waardevol expertadvies en uitgebreide informatie over brandhout. Onze experts delen hun kennis en jarenlange ervaring op het gebied van brandhoutgebruik. Leer meer over het kiezen van de juiste houtsoorten voor jouw specifieke behoeften, afhankelijk van factoren zoals warmteafgifte, brandduur en geur. Ontdek de beste technieken om brandhout te drogen en op te slaan, inclusief tips voor het stapelen, ventileren en beschermen tegen vocht. Daarnaast bieden we inzichten in de invloed van vochtigheid op de verbranding en hoe je dit kunt optimaliseren. Vertrouw op onze deskundige inzichten om jou te helpen bij het nemen van de beste beslissingen met betrekking tot brandhout, zodat je kunt genieten van efficiënte warmte, kostenbesparingen en een positieve impact op het milieu.


Brandhout Blog, lees hier onze blog artikelen over brandhout

 Goed droog en proper brandhout
 Meerpalletkorting
Uitstekende service
 Spaarpunten