• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending in België & NL         

  • Green & Clean Brandhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Brandhout informatie | Keuzehulp | Welke houtsoort kan ik het best gebruiken?

Brandhout.com bezorgd eerste kwaliteit gedroogd brandhout strak gestapeld in stevige pallets. Ons ovengedroogde brandhout is gegarandeerd goed droog (ook in de kern) en direct perfect te stoken. We geven op al ons ovengedroogde brandhout de zogenaamde ovendroog garantie. Dit betekent dat het brandhout geschikt is voor onmiddellijk gebruik en vrij is van schimmels en ongedierte. In onderstaand overzicht maakt u gemakkelijk een keuze welke soort openhaardhout voor u de beste keuze is. 

 
 EssenhoutBerkenhoutEikenhoutBeukenhoutElzenhout
Open haard / schouw
  
  
 
 
Houtkachel en Cassette < 6kW
  
  
 
 
Houtkachel en Cassette > 6kW
  
 
  
  
Speksteenkachel
 
  
  
BBQ / Braai
  
 
 
 
Gebruik> 3 blokken< 3 blokken> 3 blokken> 3 blokken< 3 blokken
Houtblok lengte(cm)25, 28-30, 3725, 3725, 3725, 3725
Energie waarde4,3 kW/kg4,4 kW/kg4,3 kW/kg4,5 kW/kg4,2 kW/kg
Beschikbare pallet formatenhalve, easy,
hele, XL, Jumbo, Netzakken
halve, hele, XL, Netzakkenhalve, hele, XLhalve, hele, XLhele
Naar de houtsoort van mijn keuzeEssenhoutBerkenhoutEikenhoutBeukenhoutElzenhout

U kunt direct met uw bestelling brandhout de leverdatum inplannen. Kiest u geen datum, dan zullen we uw bestelling de eerstvolgende mogelijke werkdag komen bezorgen. Heeft u advies nodig of wilt u graag weten welke houtsoort het beste bij uw kachel of haard past? Klik dan op 'Keuzehulp' In 2 klikken uw houtadvies op maat.

Keuzehulp

Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 uur voor uw vragen of advies. We helpen u graag verder.

Welke houtsoort past bij uw behoeften?

Of u nu een open haard, houtkachel, cassette, speksteenkachel, BBQ of Braai hebt, de keuze van de juiste houtsoort is essentieel voor optimale prestaties en een aangename ervaring. Ontdek hier welke houtsoort, zoals essen brandhout, eiken brandhout, beuken brandhout, berken brandhout of elzen brandhout het beste bij uw specifieke toepassing past.

Openhaard hout en Openhaardhout per kuub

Geniet van de sfeervolle warmte van uw open haard of schouw met het juiste openhaardhout. Ontdek ons aanbod aan houtsoorten die perfect zijn voor gebruik in open haarden. Bestel het openhaardhout per kuub en zorg voor een aangename verwarmingssfeer in uw huis.

Stookhout voor Houtkachel en Cassette < 6kW

Heeft u een houtkachel of cassette met een vermogen van minder dan 6 kW? Kies dan voor geschikt stookhout om een efficiënte verbranding en langdurige warmteafgifte te garanderen. Bekijk ons assortiment essenhout, berkenhout en andere houtsoorten die ideaal zijn voor houtkachels en cassettes met een lager vermogen. Elzenhout is minder geschikt voor dit type kachels.

Stookhout voor Houtkachel en Cassette > 6kW

Voor houtkachels en cassettes met een vermogen van meer dan 6 kW heb u brandhout nodig dat een intense en krachtige verbranding mogelijk maakt. Ontdek ons aanbod aan essenhout, eikenhout en beukenhout en andere houtsoorten die perfect zijn voor houtkachels en cassettes met een hoger vermogen. Zorg voor een langdurige en constante warmteafgifte met het juiste stookhout.

Speksteenkachel: Elzenhout en meer

Speksteenkachels zijn bekend om hun vermogen om warmte vast te houden en geleidelijk af te geven. Ontdek ons assortiment berkenhout en elzenhout voor speksteenkachels. Creëer een langdurige warmteafgifte en geniet van een aangename verwarming met het juiste brandhout voor uw speksteenkachel.

BBQ / Braai: Essen brandhout, Wipzaag brandhout en meer

Voor liefhebbers van buiten koken en grillen bieden we ook geschikt brandhout aan voor uw BBQ of Braai. Kies uit essen brandhout, wipzaag brandhout en andere houtsoorten die ideaal zijn voor het gebruik op een Braai of barbecue.

Gebruik: Beukenhout, Eikenhout, Berkenhout en meer

Afhankelijk van uw specifieke gebruik, zoals het verwarmen van uw huis, het bereiden van voedsel of het creëren van een gezellige sfeer, bieden we diverse houtsoorten aan die perfect passen bij uw behoeften. Denk na over de gewenste warmteafgife per houtblok. Is dit meer of minder dan 3 blokken om het gewenste resultaat te halen?

De juiste houtblok lengte (cm)

De lengte van de houtblokken is een belangrijke overweging voor een optimale verbranding in uw verwarmingssysteem. Bij ons vindt u verschillende houtsoorten in diverse lengtes, zoals 25, 28-30 en 37 centimeter. Kies de juiste houtbloklengte die past bij uw specifieke apparaat en verwarmingsbehoeften.\

De energiewaarde van brandhout

"De energiewaarde van brandhout is een belangrijke factor bij het bepalen van de warmteproductie en verbrandingsefficiëntie. Het wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh) en geeft aan hoeveel energie er vrijkomt bij de verbranding van een bepaalde hoeveelheid brandhout.

Bij het vergelijken van de energiewaarde van verschillende houtsoorten is het belangrijk om te weten dat de waarde kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals het vochtgehalte, de dichtheid en de houtsoort zelf. Over het algemeen geldt dat droger hout een hogere energiewaarde heeft dan vochtig hout, omdat een deel van de energie verloren gaat aan het verdampen van het vocht tijdens de verbranding.

De energiewaarde van brandhout wordt vaak uitgedrukt in kilowatt (kW) per kilogram (kg) of kilowattuur (kWh) per kilogram (kg). Het aantal kW per kilo geeft aan hoeveel thermische energie er vrijkomt bij het verbranden van één kilogram brandhout. Het aantal kWh per kilo geeft de totale energie-inhoud aan die in één kilogram brandhout aanwezig is. Het is belangrijk om op te merken dat de exacte energiewaarde kan variëren afhankelijk van de meetmethoden en de gebruikte referentie. 

Hier zijn enkele richtwaarden voor de energiewaarde van enkele veelvoorkomende houtsoorten:

  • Essen: Ongeveer 4,3 kWh per kilogram (kWh/kg)
  • Berken: Ongeveer 4,4 kWh/kg
  • Eiken: Ongeveer 4,3 kWh/kg
  • Beuken: Ongeveer 4,5 kWh/kg
  • Elzen: Ongeveer 4,2 kWh/kg

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze waarden slechts schattingen zijn en kunnen variëren. Het vochtgehalte van het brandhout is een cruciale factor bij het bepalen van de energiewaarde. Droog hout heeft een hogere energiewaarde dan vochtig hout. Daarom is het aan te raden om brandhout te gebruiken met een zo laag mogelijk vochtgehalte van maximaal 20% of lager voor optimale warmteopbrengst.

Bij het kiezen van brandhout kunt u rekening houden met de energiewaarde, maar ook met andere factoren zoals beschikbaarheid, brandduur, geur en toepassing. Het is belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen die past bij uw specifieke behoeften en verwarmingssysteem.

Beschikbare pallet formaten bij Brandhout.com

Bij Brandhout.com bieden we een scala aan palletformaten, zodat u de perfecte hoeveelheid brandhout kunt bestellen die aansluit bij uw behoeften en opslagruimte. Ontdek onze diverse palletformaten, waaronder "halve pallet", "easy pallet", "hele pallet", "XL pallet", "jumbo pallet" en "netzakken". Kies het juiste formaat dat past bij uw specifieke situatie en bestel gemakkelijk het gewenste essenhout, eikenhout, populierhout en andere houtsoorten in de gewenste hoeveelheid.

Zorg ervoor dat u de beschikbare palletformaten controleert en selecteert wat het beste bij uw behoeften past. Of u nu een kleinere hoeveelheid brandhout nodig hebt of juist een grotere voorraad wilt inslaan, bij Brandhout.com hebben we de juiste palletformaten voor elke situatie. Bestel vandaag nog en geniet van de gemakkelijke levering van hoogwaardig essenhout, eikenhout, populierhout en meer.

Naar de houtsoort van mijn keuze

Nu u meer weet over de verschillende houtsoorten, de toepassingen, energiewaarden, houtbloklengtes en beschikbare palletformaten, kunt u eenvoudig navigeren naar de specifieke houtsoort van uwkeuze. Ontdek meer informatie over essen brandhout, eiken brandhout of andere populaire brandhoutsoorten die beschikbaar zijn. Maak een weloverwogen beslissing en bestel het brandhout dat perfect aansluit bij uw wensen en verwarmingssysteem.

 Goed droog en proper brandhout
 Meerpalletkorting
Uitstekende service
 Spaarpunten