• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending in België & NL         

  • Green & Clean Brandhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Bespaartips voor brandhout

Het stoken van een houtkachel is een duurzame oplossing waarmee u behoorlijk kunt besparen op uw energierekening. De smaak van het besparen te pakken? We zetten enkele tips voor u op een rij om te sparen met brandhout.


Kwaliteit vóór kwantiteit

Tussen partijen brandhout van verschillende aanbieders zit vaak een significant verschil in zowel kwantiteit als in kwaliteit. Met een partij brandhout van goede kwaliteit zorgt u ervoor dat uw houtkachel langer blijft branden. Daarnaast geef het meer warmte én voorkomt u overlast.Een kwantitatief hoogwaardige partij brandhout herkent u aan de volgende punten:

  • Hoeveelheid: het geleverde brandhout voldoet aan de kwalificaties van houtsoort, hoeveelheid en afmetingen. Met andere woorden: u krijgt de houtsoort in de afmetingen die u besteld heeft in een na te meten hoeveelheid.
  • Verpakking: Het brandhout is kant en klaar gezaagd, gekliefd en eventueel gedroogd. Vervolgens secuur gestapeld in stevige palletten die indien gewenst direct op de plaats gezet worden. U ontvangt 100% netto brandhout én bespaart ook nog eens tijd! 

 

Een kwalitatief hoogwaardige partij brandhout herkent u aan de volgende punten:
 

  • Formaat: het formaat van een blok brandhout van goede kwaliteit is maximaal vuistdik en uniform gezaagd met een lengte van maximaal 50 cm. 
  • Gedroogd: de kwaliteit van brandhout hangt samen met de mate waarin het hout is gedroogd. Hoe u kunt controleren of het hout droog genoeg is? Simpel: neem een houtblok en smeer aan 1 kopse kant wat afwasmiddel. Blaas nu vanaf de andere kant door het hout. Komt er schuim? Dan is het hout goed droog. Droog hout zorgt voor een hoger rendement van uw brandhout doordat het meer energie en warmte af geeft.
  • Schoon: brandhout dient schoon te zijn. Dit houdt in dat het hout geen vervuiling van verf of olie bevat. Hiermee voorkomt u niet alleen luchtvervuiling, maar uw kachel gaat ook veel langer mee.
  • Houtsoorten: zolang we praten over Europese loofhoutsoort als Eik, Beuk, Es, Esdoorn, Berk en Elzenhout dan zullen die niet veel verschil maken in de kwaliteit. De keuze wordt meer bepaald door uw kachel en stookwensen dan te beweren dat de ene of de andere houtsoort veel beter is.

 

Nog meer besparen door slim inkopen van brandhout.
 

Door slim in te kopen kunt u ook besparen op brandhout. Door direct na de winter uw brandhout in te kopen voor volgend jaar bespaart u al snel meer dan 10% op de prijzen in het seizoen. Stockeer uw brandhout in de pallet onder een afdak of in een houtopslag in uw tuin. Dit is niet alleen praktisch, maar staat ook nog eens erg sfeervol tijdens de zomermaanden.


Bekijk hier de summersale van Brandhout.com en start met besparen.

 

 Goed droog en proper brandhout
 Meerpalletkorting
Uitstekende service
 Spaarpunten