• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending in België & NL         

  • Green & Clean Brandhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Stère hout m3 | Halve pallet = 1.75 stère | Hele pallet = 3.25 stère

1 Stère hout, hoeveel is dat ?

Een pallet brandhout van Brandhout.com is kant en klaar gezaagd en gekloofd brandhout. Voor het vergelijk naar stère hout m3 brandhout mag u derhalve uitgaan van een factor 2.

 

Stère hout m3 brandhout, goed vergelijken loont.

Een veelgebruikte wijze van hoeveelheidsbepaling is de zogenaamde stère hout. Zo kunt u eenvoudig vergelijken. Een stère is een kubieke meter rondhout van 1 meter lengte gemeten in de bult. Dus stammen hout van 1 meter lengte (nog niet gezaagd op brandhoutlengte en ongekloofd). Sommige brandhout leveranciers werken met een hoeveelheid in stère, omdat het rondhout vaak in stères wordt geleverd. Echter dit is eigenlijk geen exacte maat voor gezaagd en gekloofd brandhout. Zoals u in de illustratie kunt zien zal het volume met elke bewerking (zagen en kloven) afnemen terwijl de hoeveelheid brandhout gelijk blijft.

 

Dit is een losgestorte kuub brandhout.

bigbag brandhoutBrandhout wordt vaak losgestort geleverd in bigbags, stalen kooien of in een aanhanger. We spreken dan over losgestorte kuubs. Wat wil zeggen een ruimte van 1 bij 1 bij 1 meter "los" volgestort met hout. Wanneer u een losgestorte kuub gaat stapelen blijft ongeveer de helft van het volume over. Dus van één gestorte kuub blijft een ruime halve gestapelde m3 over. Omdat deze wijze van aanleveren vaak discussie geeft over de te leveren hoeveelheid brandhout hebben we ervoor gekozen om een duidelijkere en meer efficiente wijze van aanleveren te kiezen.

 

 

 

1.75 stere hout in halve pallet is één gestapelde kuub brandhoutHalve pallet haardhout

De halve pallet is één gestapelde kuub en wederom een ruimte van 1 bij 1 bij 1 meter echter nu volgestapeld met brandhout. Brandhout.com heeft deze wijze van aanlevering geïntroduceerd in België. Het is een veel duidelijker manier van hoeveelheid weergeven. De maten (lengte, breedte en hoogte) kunt u nameten en er hoeven geen “speciale omrekenformules” gehanteerd te worden. We zien tegenwoordig wel veel verschillen tussen de wijze van stapelen waardoor er behoorlijke verschillen kunnen zitten in de hoeveelheid brandhout in pallets van de verschillende leveranciers.  Brandhout.com besteed veel aandacht aan het compact stapelen en dat het brandhout netjes strak in de pallets gestapeld zit. Hiermee krijgt u het meeste hout dat er momenteel in palletten te koop is.

Klik voor ons aanbod halve palletten.

 

Easy pallet brandhout2.5 stere hout in Easy pallet is anderhalve gestapelde kuub brandhout.

De easy pallet is 1,5 gestapelde kuub en wederom een ruimte van 1 bij 1 bij 1,5 meter echter nu volgestapeld met brandhout. Brandhout.com heeft deze wijze van aanlevering geïntroduceerd in België. Het is een veel duidelijker manier van hoeveelheid weergeven. De maten (lengte, breedte en hoogte) kunt u nameten en er hoeven geen “speciale omrekenformules” gehanteerd te worden. We zien tegenwoordig wel veel verschillen tussen de wijze van stapelen waardoor er behoorlijke verschillen kunnen zitten in de hoeveelheid brandhout in pallets van de verschillende leveranciers.  Brandhout.com besteed veel aandacht aan het compact stapelen en dat het brandhout netjes strak in de pallets gestapeld zit. Hiermee krijgt u het meeste hout dat er momenteel in palletten te koop is.

Klik hier voor ons aanbod Easy palletten.

 

Hele pallet brandhout3.25 stere hout in hele pallet is twee gestapelde kuub brandhout.

De hele pallet is 2 gestapelde kuub en een ruimte van 1 bij 1 bij 2 meter echter nu volgestapeld met brandhout. Brandhout.com heeft deze wijze van aanlevering geïntroduceerd in België. Het is een veel duidelijker manier van hoeveelheid weergeven. De maten (lengte, breedte en hoogte) kunt u nameten en er hoeven geen “speciale omrekenformules” gehanteerd te worden. We zien tegenwoordig wel veel verschillen tussen de wijze van stapelen waardoor er behoorlijke verschillen kunnen zitten in de hoeveelheid brandhout in pallets van de verschillende leveranciers.  Brandhout.com besteed veel aandacht aan het compact stapelen en dat het brandhout netjes strak in de pallets gestapeld zit. Hiermee krijgt u het meeste hout dat er momenteel in palletten te koop is.

Klik hier voor ons aanbod hele palletten.

 

Hele pallet brandhout3.5 stere hout in Jumbo pallet is ruim twee gestapelde kuub brandhout.

De JUMBO pallet is 2.25 gestapelde kuub en een ruimte van 1 bij 1,1 bij 2 meter echter nu volgestapeld met brandhout. Speciaal voor langere bloklengte brandhout van 28-30 cm. en de 43 cm. bloklengte. Brandhout.com heeft deze wijze van aanlevering geïntroduceerd in België. Het is een veel duidelijker manier van hoeveelheid weergeven. De maten (lengte, breedte en hoogte) kunt u nameten en er hoeven geen “speciale omrekenformules” gehanteerd te worden. We zien tegenwoordig wel veel verschillen tussen de wijze van stapelen waardoor er behoorlijke verschillen kunnen zitten in de hoeveelheid brandhout in pallets van de verschillende leveranciers.  Brandhout.com besteed veel aandacht aan het compact stapelen en dat het brandhout netjes strak in de pallets gestapeld zit. Hiermee krijgt u het meeste hout dat er momenteel in palletten te koop is.

Klik hier voor ons aanbod Jumbo palletten.

 

Grote verschillen in palletten brandhout

Brandhout.com levert gestapeld brandhout, wat compact gestapeld is. Een hele pallet brandhout (2 kuub gestapeld hout) mag u vergelijken met ongeveer 3,5 kuub losgestort brandhout. In de loop van dit jaar zullen we met aanvullende exacte criteria komen waarop u pallets brandhout beter met elkaar kunt vergelijken. Want de ene pallet is de andere niet. In de praktijk zien we soms meer dan 30 % verschil in de hoeveelheid geleverd hout dat in de pallet verpakt zit.

 

 

 Goed droog en proper brandhout
 Meerpalletkorting
Uitstekende service
 Spaarpunten