• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending in België & NL         

  • Green & Clean Brandhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

Houtsoorten | Keuzehulp | Welke houtsoort kan ik het best gebruiken?

De keuze van het juiste brandhout is afhankelijk van het type en de grote van de kachel. Zo zijn er b.v. houtkachels, cassettes, open haarden, pizza ovens, tuinhaarden, enz. en iedere type haard heeft zo zijn eigen brandeigenschappen, net zoals dat is bij iedere houtsoort.

Welke houtsoorten zijn het beste voor mijn kachel of haard?

Er bestaan vele soorten hout, maar niet alle houtsoorten zijn geschikt als brandhout. Brandhout afkomstig van loofbomen is het meest geschikt voor uw houtkachel of open haard. Hierin kunt u een onderscheidt maken tussen harde houtsoorten en zachte houtsoorten. Brandhout afkomstig van naaldbomen zijn minder geschikt voor uw houtkachel of open haard, dit heeft te maken met dat deze houtsoort veel hars bevat waardoor het veel vonkt en zeer bevuilend is voor het rookkanaal.

De best verkochte producten ook voor uw kachel of haard;

 

Om de juiste keuze te kunnen maken hebben wij enkele type haarden voor u op een rijtje gezet met het houtsoort wat voor deze haard geschikt is.

Houtsoorten voor een kleine open haard / houtkachel / cassette / tuinhaard ( max 6 kw) : Het meest geschikte brandhout om in deze haarden/ kachels te stoken zijn zachte houtsoorten zoals het berkenhout of het elzenhout. Deze houtsoorten zijn makkelijk te doseren en branden ook goed als u 3 of minder houtblokken  tegelijk stookt. Bijkomend voordeel is dat deze houtsoorten makkelijk ontbranden en u dus snel kunt genieten van een heerlijk houtvuur.

Klik hier voor ons assortiment berkenhout.

Houtsoorten voor een grote open haard / houtkachel / cassette / tuinhaarden (min 6 kw) : Het meest geschikte brandhout om in deze kachels of haarden te stoken zijn harde houtsoorten zoals essenhout, beukenhout of eikenhout. Deze houtsoorten hebben een wat royaler vuur nodig en branden het best bij het gebruik van minimaal 3 houtblokken. Bij deze houtsoorten duurt het vaak wat langer voor het vuur goed brandt en is het gebruik van aanmaakhout en/of aanmaakblokjes aan te raden.

klik hier voor ons assortiment essenhout.

Houtsoorten voor een speksteenkachel: De meest geschikte houtsoort voor de speksteenkachel hangt af van hoe de speksteenkachel wordt gebruikt. Gebruikt u de speksteenkachel enkele uren per dag dan is elzenhout de meest geschikte houtsoort. Deze houtsoort is snel op temperatuur en geeft dan lang zijn warmte af.   Echter bij langer gebruik van uw speksteenkachel of als sfeerverwarming dan kunt u het best essenhout gebruiken. Deze houtsoort zorgt voor een langdurige warmte verbrand minder snel dan het elzenhout.

Klik hier voor ons assortiment elzenhout.

 

Houtsoorten die het meest geschikt zijn voor de  Pizza/Brood oven : De meest geschikte houtsoort om te gebruiken in de pizza oven zijn essenhout of beukenhout. Deze harde houtsoorten branden traag en lang en zorgen voor een mooie gelijkmatige warmte welke uitermate geschikt is voor het bereiden van pizza’s of broden.

Klik hier voor ons assortiment essenhout.

Klik hier voor ons assortiment beukenhout.

Houtsoorten die het meest geschikt zijn voor gebruik in de Sauna :  De meest geschikte houtsoorten voor het gebruik in de sauna zijn het essenhout of beukenhout. Deze harde houtsoorten branden traag en langzaam en zorgen hierbij voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Zo kunt u maximaal rendement halen uit de warmte afgifte van  het hout in uw sauna.

 Goed droog en proper brandhout
 Meerpalletkorting
Uitstekende service
 Spaarpunten